Cursuri antiislamice, predate în şcolile militare americane

Armata americană revizuieşte toate cursurile predate ofiţerilor săi după descoperirea mai multor materii având conţinut antiislamic, relatează postul de televiziune Al Jazeera, în pagina electronică.

210 afișări
Imaginea articolului Cursuri antiislamice, predate în şcolile militare americane

Cursuri antiislamice, predate în şcolile militare americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Al Jazeera a intrat în posesia conţinutului unui curs predat la o bază militară americană din Virginia, care susţine că mişcarea Hamas s-a infiltrat în administraţia americană la cel mai înalt nivel.

Cursul se numeşte "Să înţelegem ameninţarea la adresa Americii" şi are sute de paragrafe care susţin că există legături între Organizaţia pentru apărarea libertăţilor civile ale musulmanilor (CAIR) şi alte grupări ale musulmanilor americani cu gruparea palestiniană Hamas.

Site-ul Wired.com a dezvăluit conţinutul unui alt curs cu materiale antiislamice. Unul dintre materiale, prezentat de locotenent-colonelul Matthew Dooley, susţine că atunci când lupţi cu musulmanii, Convenţiile de la Geneva "nu mai sunt relevante".

El afirmă că precedentele istorice ca Dresda, Tokyo, Hiroshima şi Nagasaki sunt aplicabile pentru "a distruge Mecca şi Medina".

Ambele cursuri erau opţionale şi nu se ştie câte astfel de materii sunt predate în alte colegii militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici