Curtea de Justiţie a UE susţine că un lider catalan, ales europarlamentar în perioada detenţiei, ar fi putut cere imunitate din partea Parlamentului European

Un lider separatist catalan, închis în Spania în legătură cu referendumul proindependenţă din 2017, ales în Parlamentul European în perioada detenţiei, ar fi putut cere imunitate din partea Parlamentului European, a declarat avocatul general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

428 afișări
Imaginea articolului Curtea de Justiţie a UE susţine că un lider catalan, ales europarlamentar în perioada detenţiei, ar fi putut cere imunitate din partea Parlamentului European

Un lider catalan, ales europarlamentar, ar fi putut cere imunitate din partea Parlamentului European

Fostul vicepremier catalan Oriol Junqueras, care a fost ales europarlamentar la alegerile din mai, ar fi putut cere membrilor Parlamentului European să decidă în legătură cu imunitatea de care beneficia ca europarlamentar, a declarat Maciej Szpunar, avocat general la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, informează site-ul agenţiei Reuters.

În luna octombrie, Junqueras a fost condamnat la 13 ani de închisoare.

Szpunar a declarat că mandatul de europarlamentar lui Junqueras s-a încheiat în urma condamnării, însă a fost judecat şi condamnat fără ca Parlamentul European să aibă posibilitatea să decidă asupra imunităţii sale.

Opinia avocatului general, dacă instanţa va ţine cont de ea, pare să-i ofere posibilitatea lui Junqueras de a contesta sentinţa, însă nu este clar dacă va fi suficient pentru a o schimba.

Szpunar a recomandat Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca Parlamentul European să decidă dacă va anula sau confirma imunitatea membrilor săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici