Curtea Penală Internaţională are dovezi privind crime împotiva umanităţii comise de fiul lui Muammar Kadhafi

Curtea Penală Internaţională (CPI) are dovezi substanţiale privind implicarea lui Seif al-Islam, fiul fostului lider libian Muammar Kadhafi, în comiterea de crime împotriva umanităţii, a declarat procurorul Luis Moreno-Ocampo, citat de site-ul Sky News.

256 afișări
Imaginea articolului Curtea Penală Internaţională are dovezi privind crime împotiva umanităţii comise de fiul lui Muammar Kadhafi

Curtea Penală Internaţională are dovezi privind crime împotiva umanităţii comise de fiul lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a afirmat că mai mulţi martori au relatat că Seif al-Islam Kadhafi a fost implicat în organizarea atacurilor împotriva civililor libieni.

CPI îl acuză că a angajat mercenari pentru a aplica un plan elaborat împreună cu tatăl său, ucis după ce a fost capturat de combatanţi libieni la Sirt, cu mai mult de o săptămână în urmă.

Curtea Penală Internaţională a anunţat deja că se află în contact, prin intermediari, cu Seif al-Islam, în vârstă de 39 de ani, care ar intenţiona să se predea.

Potrivit unor informaţii de presă neconfirmate, Seif al-Islam ar fi angajat însă şi grupuri de mercenari, care încearcă să-l ducă în Niger, unde s-au refugiat şi alţi membri ai fostului regim de la Tripoli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici