Curtea Supremă a Braziliei a aprobat deschiderea unor anchete de corupţie asupra a opt miniştri

Un total de 108 persoane, inclusiv opt miniştri şi zeci de politicieni de rang înalt, urmează să fie anchetaţi în cazul scandalului de corupţie de la compania petrolieră Petrobras, informează The Associated Press şi BBC News online.

138 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă a Braziliei a aprobat deschiderea unor anchete de corupţie asupra a opt miniştri

Curtea Supremă a Braziliei a aprobat deschiderea unor anchete de corupţie asupra a opt miniştri (Imagine: forcechange.com)

Lista persoanelor vizate de anchetă a fost publicată marţi noapte pe pagina electronică a Curţii Supreme. Decizia va afecta aproape o treime din Cabinetul preşedintelui Michel Temer şi mulţi dintre aliaţii acestuia.

Printre politicienii aflaţi pe listă se numără Eliseu Padiha, şeful Cancelariei prezidenţiale, şefii ambelor camere ale Parlamentului, dar şi miniştrii pentru Afaceri Externe, Agricultură sau Comerţ.

Curtea Supremă a decis anchetarea acestora după ce mai mulţi angajaţi ai companiei de construcţii Odebrecht au recunoscut că au dat mită mai multor oficiali brazilieni.

Personaele anchetate sunt suspectate că ar fi fost implicate în operaţiunea de deturnare de fonduri de la compania Petrobras.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici