Curtea Supremă anulează legea din New York privind armele de foc

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a anulat o lege din New York care restricţionează drepturile de port-armă, potrivit BBC.

560 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă anulează legea din New York privind armele de foc

Curtea Supremă anulează legea din New York privind armele de foc

Legea le cerea rezidenţilor care doreau să obţină o licenţă să dovedească un „motiv întemeiat" pentru a purta arme ascunse şi că se confruntă cu un pericol „special sau unic".

Decizia, luată cu 6 voturi pentru şi 3 împotrivă, a stabilit că această cerinţă încalcă dreptul constituţional de a purta arme.

Hotărârea va avea probabil un impact asupra altor state cu cerinţe stricte pentru permisele de port-armă.

Judecătorul Clarence Thomas a susţinut că americanii au dreptul de a purta arme de foc „de uz comun" pentru apărarea personală.

Dreptul de a purta arme, prevăzut în Al Doilea Amendament, nu este un drept constituţional de „mâna a doua", supus unor restricţii mai mari, a explicat judecătorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici