Cutia neagră a avionului care s-a prăbuşit în Afganistan a fost găsită

Cutia neagră a avionului care s-a prăbuşit luni cu 44 de persoane la bord, dintre care şase străini, a fost găsită în apropiere de Kabul, a anunţat sâmbătă Ministerul Transporturilor la o zi de la descoperirea majorităţii cadavrelor pasagerilor.

47 afișări
Imaginea articolului Cutia neagră a avionului care s-a prăbuşit în Afganistan a fost găsită

Cutia neagră a avionului care s-a prăbuşit în Afganistan a fost găsită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am recuperat cutia neagră", a declarat Nangialai Qalatwal, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor şi Aviaţiei Civile.

"Este prea devreme să spunem ce a cauzat accidentul", a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că înregistrările stocate de cutia neagră vor ajuta la determinarea originii accidentului.

Echipele de salvare au reluat căutările sâmbătă dimineaţă pentru a găsi cadavrelor pasagerilor avionului sau eventuali supravieţuitori în munţi, la circa 20 de kilometri nord de Kabul.

Acestea au fost întrerupte cu o zi înainte din cauza zăpezii şi a rafalelor violente de vânt care suflau la peste 4.000 de metri altitudine.

Majoritatea cadavrelor au fost găsite, dar starea lor arată că şocul în momentul prăbuşirii a fost de o violenţă extremă.

"Rămân cadavre sub zăpadă", a declarat vineri Qalatwal.

"În măsura în care este vorba de fragmente de corpuri este dificil de spus câte cadavre au fost găsite", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un avion Antonov 24 al companiei aeriene Pamir Airways s-a prăbuşit luni cu 44 de persoane la bord, dintre care trei britanici, un american şi alţi doi străini a căror naţionalitate nu este cunoscută.

Autorităţile afgane au anunţat joi că au găsit coada avionului în munţii Shakar Dara, la circa 20 de kilometri nord de capitală.

Accidentul ar fi putut fi provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici