Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Thailanda au fost recuperate

Cele două cutii negre ale avionului de linie care s-a prăbuşit, duminică, cu 130 de persoane la bord, pe aeroportul din insula thailandeză Phuket, au fost recuperate, a declarat preşedintele companiei One-Two-Go, Udom Tantiprasongchai, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Thailanda au fost recuperate

Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Thailanda au fost recuperate

"Ultimul bilanţ a fost stabilit în cursul acestei dimineţi la 88 de morţi, dintre care 55 de străini", a declarat acesta, precizând că "42 de persoane au supravieţuit". Bilanţul precedent consta în 87 de morţi şi 43 de supravieţuitori.

"Confirm că cele două cutii negre au fost recuperate la câteva ore după prăbuşire", a declarat Udom. "Cele două cutii sunt de acum în mâinile anchetatorilor" din cadrul departamentului de aviaţie civilă, a precizat preşedintele companiei.

"Sperăm să avem rezultate în şapte zile", a declarat vicepreşedintele companiei thailandeze, Kajit Habanananda. El a adăugat că cele două cutii negre vor fi trimise în Statele Unite pentru analiza datelor de zbor.

Între timp, ministrul australian de Externe, Alexander Downer, a declarat, luni, că un cetăţean australian figura, probabil, printre cele 88 de victime.

"Potrivit informaţiilor care ne-au parvenit, un australian este, cel mai probabil, mort în acest accident, dar această informaţie trebuie verificată. Un alt australian a fost rănit şi se află la spital, fiind în afara oricărui pericol", a precizat Downer.

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, dintre cei zece pasageri israelieni aflaţi la bordul aeronavei thailandeze, doi sunt răniţi iar alţi opt sunt daţi dispăruţi, informaţii care nui au fost confirmate însă de Ministerul de Externe.

O echipă de experţi specializaţi în identificarea victimelor urmează să se deplaseze, luni, la Bangkok, a dezvăluit poliţia israeliană.

Un cetăţean francez a murit, iar alţi doi au fost răniţi în acelaşi accident de avion, a anunţat şeful diplomaţiei franceze, Bernard Kouchner.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici