Cutremur cu magnitudinea 6,6 în largul coastelor Japoniei. Autorităţile nu au emis nici o alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs sâmbătă dimineaţă în largul coastelor de est ale Japoniei, în apropierea zonei devastate de seismul din 11 martie, a anunţat institutul de geofizică american USGS, precizând că autorităţile nu au emis nici o alertă de tsunami.

188 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 6,6 în largul coastelor Japoniei. Autorităţile nu au emis nici o alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea 6,6 în largul coastelor Japoniei. Autorităţile nu au emis nici o alertă de tsunami (Imagine: Mediafax Foto)

Cutremurul s-a produs la ora locală 4.26 (vineri, 19.26 GMT), la o adâncime de 36,2 kilometri şi la o distanţă de 108 kilometri de oraşul Hachinohe şi 574 de kilometri de Tokyo.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a precizat că nu există risc de tsunami care să provoace distrugeri de amploare, dar a avertizat că un cutremur cu o astfel de magnitudine poate declanşa valuri seismice la nivel local.

Agenţia meteorologică japoneză a afirmat că nivelul mării poate înregistra o creştere ca urmare a seismului. "Autorităţile din zonele aflate în apropierea epicentrului trebuie să ia în considerare acest aspect", potrivit unui comunicat oficial.

Cutremurul a fost resimţit în prefectura Iwate, o zonă grav afectată de cutremurul urmat de tsunami din 11 martie, soldat cu 20.000 de morţi şi dispăruţi.

Seismul de sâmbătă dimineaţă a fost urmat de două replici cu magnitudini de 5,2 şi, respectiv, 5,5.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici