Cutremur cu magnitudinea de 4,5 în Filipine, arhipelag puternic afectat de taifunul Haiyan

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 a fost resimţit marţi în oraşul Tagbilaran, situat pe insula Bohol din Filipine, arhipelag afectat grav de taifunul Haiyan, relatează Manila Bulletin, în ediţia electronică.

554 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 4,5 în Filipine, arhipelag puternic afectat de taifunul Haiyan

Cutremur cu magnitudinea de 4,5 în Filipine, arhipelag puternic afectat de taifunul Haiyan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutemurul s-a produs marţi, la ora locală 13.21 (07.21 ora României), la o adâncime de nouă kilometri şi la 31 de kilometri nord-est de Tagbilaran, potrivit Institutului filipinez de vulcanologie şi seismologie (PhiVolcs).

USGS a anunţat că seismul a avut 4,8 grade pe scara magnitudinii de moment şi s-a produs la o adâncime de 68 de kilometri şi la 45 de kilometri est-nord-est de Tagbilaran.

PhiVolcs susţine că acesta este o replică a seismului cu magnitudinea de 7,2 produs în insula Bohol la 15 octombrie.

Insula Bohol se află la sud de zona puternic devastată de taifunul Haiyan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici