Cutremur cu magnitudinea de 5,6 în Filipine, deja afectat de taifunul Bopha

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs luni pe insula Mindanao, în sudul Filipinelor, au anunţat seismologii americani, dar acesta nu a provocat victime sau pagube materiale.

231 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,6 în Filipine, deja afectat de taifunul Bopha

Cutremur cu magnitudinea de 5,6 în Filipine, deja afectat de taifunul Bopha

Seismul s-a produs luni, la ora 05.45 (duminică, 23.45 ora României), la o adâncime de 56 de kilometri şi la 73 de kilometri sud-est de oraşul Davao, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Institutul a subliniat că este puţin probabil să existe victime sau pagube materiale.

Observatorul din Hong Kong a evaluat, la rândul său, la 6 magnitudinea cutremurului.

Insula Mindanao se confruntă cu consecinţele taifunului Bopha, care a devastat, săptămâna trecută sudul Filipinelor, provocând moartea a 548 de persoane, în principal pe această insulă.

Arhipelagul Filipine este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice, provocând o activitate seisimică şi vulcanică intensă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici