Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade în Chile. Seismul a fost resimţit şi în Argentina

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs în zona centrală de coastă a statului Chile, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, fiind resimţit şi în Argentina, potrivit Institutului american de Geofizică, informează agenţia de presă Reuters.

978 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade în Chile. Seismul a fost resimţit şi în Argentina

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade în Chile. Seismul a fost şi în Argentina

Seismul s-a produs ora locală 21.33 (02:33), la 79 kilometri de Coquimbo şi a avut o adâncime de 32 de kilometri.

Unele locuinţe au rămas fără electricitate, iar, potrivit presei locale, unele autostrăzi au fost blocate de fragmente masive de piatră desprinse din cauza cutremurului.

Nu au fost înregistrate victime până în prezent. Cutremurul nu a generat condiţii pentru producerea unui tsunami, dar a fost resimţit şi în Argentina.

Regiunea Coquimbo a mai fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 8,3 grade în luna septembrie a anului trecut, în care au murit mai mulţi oameni şi care a generat un tsunami de mici dimensiuni şi de atunci se confruntă cu seisme în mod regulat.

În Chile s-a produs cel mai mare cutremur înregistrat vreodată cu o magnitudine de 9,5 grade în mai 1960, care a cauzat un tsumani de amploare în Japonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici