Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în largul insulelor Tonga şi Samoa

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs vineri în Oceanul Pacific, în largul insulelor Tonga şi Samoa, la două zile de la un alt cutremur puternic în aceeaşi zonă, care a provocat un tsunami soldat cu aproape 150 de morţi, potrivit Institutului de american de geofizică (USGS).

24 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în largul insulelor Tonga şi Samoa

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în largul insulelor Tonga şi Samoa (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Centrul de alertă în caz de tsunami din Oceanul Pacific, situat în Hawai, nu a emis însă imediat alertă de tsunami.

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la o adâncime de zece kilometri, a fost localizat la 242 de kilometri în largul insulei Neiafu (arhipelagul Tonga) şi la 377 de kilometri de capitala regiunii Samoa Americană, Pago Pago.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8 urmat de un tsunami a afectat marţi arhipelagul Samoa provocând moartea a 148 de persoane, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Valuri cu o înălţime de aproape opt metri au afectat arhipelagul constituit din statul independent Samoa şi Samoa Americană. Arhipelagul Tonga, situat la circa 1.000 de kilometri spre sud, a înregistat şapte morţi.

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat stare de catastrofă în Samoa Americană şi a promis un răspuns "rapid şi agresiv".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici