CUTREMUR cu magnitudinea de 6,4 grade, în Taiwan. Un hotel s-a prăbuşit parţial în urma seismului/ Cel puţin patru morţi şi 225 de răniţi | GALERIE FOTO, VIDEO

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a avut loc marţi seară în Taiwan, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 225 au fost rănite, anunţă surse citate de presa locală.

3886 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 6,4 grade, în Taiwan. Un hotel s-a prăbuşit parţial în urma seismului/ Cel puţin patru morţi şi 225 de răniţi | GALERIE FOTO, VIDEO

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,4 grade, în Taiwan. Un hotel s-a prăbuşit parţial în urma seismului

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

UPDATE 09:10 Bilanţul cutremurului din Taiwan a ajuns la patru morţi şi 225 de răniţi

Cel puţin patru oameni au murit şi alţi 225 au fost răniţi în urma cutremurului produs marţi seară în Taiwan, iar alte 85 de persoane sunt date dispărute, au anunţat autorităţile locale, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Cel puţin cinci clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului de suprafaţă cu magnitudinea de 6,4 grade.

Alte peste 85 de persoane sunt date dispărute, iar echipele de salvare continuă eforturile de a salva persoanele blocate sub dărâmături.

Printre persoanele rănite se află şi cetăţeni cehi, japonezi şi chinezi.

Guvernul a avertizat că, în următoarele două săptămâni, ar putea avea loc replici cu magnitudinea de peste 5 grade pe scara Richter.


Cel puţin cinci clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului de suprafaţă cu magnitudinea de 6,4 grade.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, două persoane au murit, iar alte zeci sunt blocate sub dărâmături în urma seismului.

Premierul Taiwanului, William Lai, a anunţat că cel puţin 114 persoane au fost rănite.

Cutremurul a avut loc marţi la ora locală 23.50 (17.50, ora României), în zona Hualian (nordul Taiwanului), la adâncimea de doar 9,5 kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 66 de kilometri sud de oraşul Yilan şi la aproximativ 100 de kilometri sud-est de Taipei.

Un hotel s-a prăbuşit parţial în urma seismului din Taiwan

Un hotel s-a prăbuşit parţial în urma cutremurului puternic produs marţi seară în Taiwan, anunţă echipele de intervenţie, citate de presa locală.

Potrivit imaginilor de la faţa locului, etajele inferioare ale unui hotel din oraşul Hua-Lien s-au prăbuşit, iar clădirea de aproximativ zece niveluri este înclinată.

Echipele de salvare au intervenit pentru evacuarea persoanelor aflate în imobil.

Numeroase clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului de suprafaţă de 6,4 grade produs marţi seară. De asemenea, numeroase drumuri sunt impracticabile din cauza cutremurului.

Sute de militari au fost mobilizaţi în regiunea Hua-Tung pentru a participa la operaţiunile de salvare şi pentru menţinerea ordinii publice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici