Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în Chile

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs miercuri, la ora 12.55 GMT (15.55 ora României), pe litoralul chilian, într-o zonă deja afectată de un cutremur puternic în 2010, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

129 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în Chile

Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în Chile

Pentru moment nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Cutremurul s-a produs în apropiere de coasta chiliană, la ora locală 08.55, la o adâncime de 15 kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 96 de kilometri sud-vest de Conception, al doilea mare oraş din Chile, a precizat USGS.

Institutul american de geofizică clasifică seismele pe scara magnitudinii de moment (mw), conform căreia un cutremur de nivelul 6 este considerat puternic.

Un cutremur urmat de tsunami, produs la 27 februarie 2010, a devastat regiunile de centru-sud din Chile, provocând moartea a 524 de persoane. Alte 31 de persoane sunt date dispărute, iar mai mult de 220.000 de familii au rămas fără adăpost.

Chile, ţară cu o activitate seismică intensă, a înregistrat în 1960 la Valdivia cel mai puternic cutremur măsurat vreodată, cu magnitudinea de 9,5. Acesta a provocat moartea a 5.700 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici