CUTREMUR cu magnitudinea de 6,6 în apropiere de coasta pacifică a Chile

Un seism cu magnitudinea de 6,6 s-a produs joi în largul coastelor chiliene, a anunţat Institutul de geofizică american (USGS), fârâ a raporta pentru moment eventuale pagube.

562 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 6,6 în apropiere de coasta pacifică a Chile

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,6 în apropiere de coasta pacifică a Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Seismul a avut loc la ora 23:03 GMT iar epicentrul său s-a situat în oceanul Pacific la 54 de kilometri sud-vest de Coquimbo, în Chile, şi la 363 kilometri nord-nord-vest de Santiago, la o adâncime de aproximativ 10 kilometri.

Centrul de observare pentru tsunami în Pacific, cu sediul la Hawaii, nu a emis o alertă de tsunami şi nu a semnalat pagube importante.

Chile este situat pe ceea ce geologii numesc centura de foc a Pacificului, unde activitatea seismică este deosebit de intensă.

Ţara a fost afectată de un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,8 în februarie 2010, care s-a soldat cu moartea a 200 de persoane şi distrugerea a numeroase clădiri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici