Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în insulele Solomon, din Pacific

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8, s-a produs duminică în apropiere de insulele Solomon, în vestul Pacificului, a anunţat institutul american de geofizică, USGS.

30 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în insulele Solomon, din Pacific

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în insulele Solomon, din Pacific (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Magnitudinea iniţială a cutremurului fusese evaluată la 7,1.

USGS a revizuit şi localizarea seismului. Astfel, potrivit noilor date, acesta s-a produs la o adâncime de 60 de kilometri şi la o distanţă de 102 kilometri sud-vest de Kira Kira, de pe insula Makira.

Centrul pentru tsunami din Pacific a anunţat la rândul său că nu există nicio ameninţare majoră dar că "seismele cu o intensitate similară pot genera tsunami localizate care pot fi distrugătoare pentru zonele de coastă situate la o distanţă de 100 de kilometri de epicentru".

"Autorităţile din regiune trebuie să ştie şi să ia măsuri adecvate", a adăugat centrul într-un comunicat.

Insulele Solomon sunt afectate frecvent de cutremure. În aprilie 2007, un seism cu magintudinea 8 a provocat moartea a peste 50 de persoane şi a lăsate alte câteva mii fără locuinţe.

La 29 septembrie 2009, regiunea a fost afectată de un cutremur puternic urmat de un tsunami devastator, soldate cu moartea a 186 de persoane în Samoa şi Tonga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici