Cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter a avut loc, vineri, în largul coastelor insulei Noua Britanie, aparţinând de Papua Noua Guinee, fiind emisă şi o avertizare de tsunami, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS).

787 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee

Cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee

Epicentrul seismului a fost localizat la aproximativ 160 de kilomteri de oraşul Rabaul.

Centrul de Avertizare în caz de Tsunami din Pacific a emis o avertizare de tsunami.

Nu au fost raportate victime sau alte pagube materiale.

În urmă cu o lună, peste o sută de persoane au decedat, iar alte câteva mii au fost rănite, în urma seismului cu magnitudinea de 7.5 grade care s-a produs în Papua Noua Guinee pe data de 26 februarie.

Seismele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, care se află pe ”centura de foc” a Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tehtonice, activitatea seismică din regiune fiind intensă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici