Cutremur cu magnitudinea de 7 grade în Arhipelagul Vanuatu, urmat de o alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter s-a produs în Arhipelagul Vanuatu, fiind urmat de o alertă de tsunami, au anunţat Institutul american de Geofizică şi Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, citate de site-ul publicaţiei Le Figaro.

17597 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 7 grade în Arhipelagul Vanuatu, urmat de o alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 7 grade în Arhipelagul Vanuatu, urmat de o alertă de tsunami (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Valuri tsunami periculoase se pot produce pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului pe coasta Vanuantu, a avertizat Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (NTWC).

Intensitatea cutremurului, care s-a produs vineri, la ora locală 6.30 ( joi, 22.30, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, a fost iniţial măsurată la 7,3 grade pe scara Richter de către NTWC.

Acest arhipelag, format din 80 de insule, este unul dintre cele mai sărace state ale planetei, fiind situat pe centura de foc a Oceanului Pacific, unde coliziunea plăcilor tectonice cauzează sesime frecvente şi o activitate vulcanică intensă.

La începutul lunii aprilie, un cutremur puternic s-a produs la peste 400 de kilometri distanţă de capitala statului Vanuantu, Port Vila, însă nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici