CUTREMUR de 6,2 grade Richter, urmat de o replică puternică, în Japonia. Mai multe clădiri s-au prăbuşit - VIDEO

Cutremurul de 6,2 grade produs în Japonia a fost urmat, în cursul nopţii de joi spre vineri, de o replică de 6,0 grade, mai multe clădiri prăbuşindu-se, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

3461 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 6,2 grade Richter, urmat de o replică puternică, în Japonia. Mai multe clădiri s-au prăbuşit - VIDEO

Cutremur de 6,0 grade în sudul Japoniei; a fost emisă alertă de tsunami (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Replica de 6,0 grade pe scara Richter a avut loc vineri la ora 0.03 (joi, 18.03, ora României).

Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 21.26 (15.26, ora României), la adâncimea de doar 23 de kilometri, în Marea Chinei de Est.

Epicentrul a fost la 8,3 kilometri nord-vest de oraşul japonez Kumamoto, la opt kilometri sud-vest de Ueki, la nouă kilometri sud-est de Tamana şi la 20 de kilometri nord-vest de oraşul Uto.

Institutul seismic nipon a emis avertizare de tsunami în urma cutremurului, dar alerta a fost anulată după câteva ore.

Conform presei nipone, în urma cutremurului s-au prăbuşit mai multe clădiri din zona Kumamoto.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici