Cutremur de 6,5 grade în nord-vestul Chinei

Un seism cu magnitudinea de moment 6,5 grade a fost înregistrat luni dimineaţă în provincia Qinghai, din nord-vestul Chinei, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS).

16 afișări

Seismul a fost resimţit la ora 09.22 (03.22 ora României), într-o zonă situată la 160 de kilometri nord-est de oraşul Golmud, a precizat USGS.

Agenţia oficială de presă China Nouă nu a transmis informaţii despre eventuale victime.

Locuitorii din Golmud au ieşit pe străzi, iar persoanele din clădirile aflate în capitala provincială Xining au resimţit puternic seismul, a adăugat China Nouă.

"Ne-am aruncat la pământ chiar în timpul conferinţei de dimineaţă din redacţie", a declarat Ma Yong, reporter al agenţiei la Xining, oraş unde nu s-au înregistrat pagube materiale.

Potrivit agenţiei, mai multe case au fost avariate parţial, iar în zona din apropierea epicentrului şcolile au fost imediat închise.

"Nu avem informaţii despre eventuale victime", a precizat un oficial local.

În vestul Chinei sunt înregistrate frecvent cutremure. La 12 mai, un seism cu magnitudinea de 8 grade s-a produs în Sichuan, provocând moartea sau dispariţia a peste 87.000 de persoane.

Pentru a măsura magnitudinea unui cutremur, USGS foloseşte "magnitudinea de moment" (Mw), care este legată direct de parametrii seismului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici