Cutremur de 6 grade în largul Californiei - VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs joi după-amiază în largul coastelor Californiei (vestul Statelor Unite), într-o regiune situată la peste 400 de kilometri nord de San Francisco, a declarat institutul american de geofizică USGS.

14 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 6 grade în largul Californiei - VIDEO

Cutremur de 6 grade în largul Californiei - VIDEO

Cutremurul s-a produs în Oceanul Pacific, la ora 20.20 GMT (22.20 ora României), la o adâncime de 11 kilometri.

Cutremurul a fost suficient de puternic pentru a fi resimţit de locuitorii din San Francisco, situat la circa 400 de kilometri de epicentru.

"Niciun rănit sau pagube nu ne-au fost semnalate pentru moment. Suntem încă în faza de strângere de informaţii, deoarece evenimentul este foarte recent", a declarat pentru AFP Jordan Scott, purtătorul de cuvânt al Agenţiei californiene de gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Cutremurul a fost resimţit în special în Eureka, un oraş de coastă cu 26.000 de locuitori, situat la 76 de kilometri de epicentru.

"Stăteam la birou când am simţit o zguduitură puternică", a declarat pentru AFP locotenentul Murl Harphan, din cadrul poliţiei din Eureka.

"Nu avem nicio semnalare de pagube pentru moment", a adăugat el, precizând că seismul nu a fost "la fel de puternic" ca cel din 9 ianuarie.

La acea dată, un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade, al cărui epicentrul a fost localizat în mare, a afectat toată regiunea, fără a provoca victime sau pagube materiale importante. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă pentru mii de consumatori casnici, fiind restabilită abia după o zi.

"Sunt surprins că (magnitudinea) a fost de 6. Nu mi s-a părut atât de puternic. Am crezut că are mai degrabă 3,5. Aproape toată lumea l-a simţit, totuşi", a declarat Jay Parrish, un oficial municipal.

Pentru a măsura intensitatea unui cutremur, USGS utilizează "magnitudinea de moment" (Mw). Pe această scară deschisă, un seism cu o magnitudine de 6 este considerat puternic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici