Cutremur de 7,0 grade pe scara Richter în apropierea Insulelor Solomon

Un cutremur de 7,0 grade pe scara Richter produs în apropierea Insulelor Solomon a generat o alertă de tsunami de câteva ore în sudul Oceanului Pacific, dar nu s-au înregistrat valuri mai mari de câteva zeci de centimetri, informează cotidianul The New York Times.

182 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 7,0 grade pe scara Richter în apropierea Insulelor Solomon

Cutremur de 7,0 grade pe scara Richter în apropierea Insulelor Solomon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul de 7,0 grade a avut loc sâmbătă dimineaţă în sudul Oceanului Pacific, la 75 de kilometri nord-vest de Insula Santa Cruz, parte a Arhipelagului Solomon, şi la 2.200 de kilometri de oraşul australian Brisbane.

Cutremurul nu a fost simţit în Honiara, capitala Arhipelagului Solomon, format din 200 de insule şi având populaţia de 550.000 de locuitori.

În schimb, Centrul pentru alerte din Pacific a emis o avertizare regională de tsunami, care însă nu s-a materializat, valurile generate de mişcarea telurică fiind de doar câteva zeci de centimetri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici