Cutremur de mică adâncime cu magnitudinea de 6,2 grade, produs în Ecuador. Autorităţile sunt în stare de alertă

Un seism de mică adâncime cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în vestul Ecuadorului, în zona de coastă, informează Institutul american de geofizică (USGS).

577 afișări
Imaginea articolului Cutremur de mică adâncime cu magnitudinea de 6,2 grade, produs în Ecuador. Autorităţile sunt în stare de alertă

Cutremur de mică adâncime cu magnitudinea de 6,2 grade, produs în Ecuador

Un seism de mică adâncime cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în vestul Ecuadorului, în zona de coastă, informează Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la adâncimea de 18,5 kilometri.

Epicentrul a fost în zona de coastă, la 27 kilometri de localitatea Santa Elena, la 29 de kilometri est de oraşul La Libertad,, şi la 108 kilometri vest de Guayaquil.

Cutremurul iniţial, produs duminică dimineaţa, la ora locală 02:45 (ora României, 10:45), a fost urmat de mai multe replici, unele dintre ele au depăşit 5 grade pe scara Richter.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific nu a emis o avertizare de tsunami în urma seismului.

Deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime ori daune materiale semnificative, însă autorităţile sunt în stare de alertă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici