Cutremur moderat în sud-vestul Japoniei

Un nou cutremur, calificat drept moderat, s-a produs sâmbătă seara în largul coastelor de sud-vest ale Japoniei, dar fără a provoca victime sau pagube materiale, potrivit informaţiilor disponibile în prezent, au anunţat seismologii.

15 afișări
Imaginea articolului Cutremur moderat în sud-vestul Japoniei

Cutremur moderat în sud-vestul Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul a fost resimţit în insula Tanegashima, situată la 1.000 de kilometri sud-vest de Tokyo, la ora 21.58 (15.58 ora României).

Intitutul american de geofizică a estimat magnitudinea seismului la 6,1 şi a localizat hipocentrul acestuia la 21 de kilometri adâncime. Agenţia de meteorologie japoneză a anunţat că acesta a avut magnitudinea de 5,7 şi s-a produs la o adâncime de zece kilometri.

Japonia este în continuare înspăimântată de cutremurul cu magnitudinea 9 care a devastat nord-estul ţării la 11 martie şi a fost urmat de un tsunami gigantic, soldat cu aproximativ 28.000 de morţi sau dispăruţi. Numeroase replici au avut loc ulterior, dintre care una cu magnitudinea de 7,1 joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici