Cutremurul din Albania, cel mai puternic din ultimii 40 de ani. Bilanţul victimelor a crescut. VIDEO

Cel puţin 23 de persoane au murit, în timp ce multe altele au fost date dispărute şi sute au fost rănite în urma cutremurului puternic care a lovit Albania marţi, relatează CNN.

3069 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Albania, cel mai puternic din ultimii 40 de ani. Bilanţul victimelor a crescut. VIDEO

Cutremurul cu magnitudinea de 6.4 a lovit Albania la adâncimea de 20 de kilometri marţi dimineaţă, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite. Seismul este cel mai puternic din ultimii 40 de ani.

Epicentrul a fost oraşul port Durres, aflat la o distanţă de 36 de kilometri de capitala Tirana. Imagini publicate pe reţelele de socializare arată multe clădiri prăbuşite în urma seismului, potrivit CNN.

Echipa premierului albanez Edi Rama au revizuit bilanţul victimelor de nenumărate ori în timpul zilei de marţi. Cel puţin patru persoane au murit în Durres, iar alte două au decedat în Thumane, precum şi un bărbat care şi-a pierdut viaţa după ce a sărit dintr-o clădire în Kurbin. O persoană a murit în timp ce se afla la volan în Lezhe, au declarat autorităţile.

În jur de 45 de persoane au fost scoase de sub dărâmături, iar peste 650 de oameni au primit îngrijiri medicale în timpul zilei. Autorităţile au mai spus că 30 de persoane au fost internate în spital.

Deocamdată, autorităţile nu vor să speculeze cu privire la numărul persoanelor dispărute, dar au adăugat că echipele de intervenţie continuă căutările în zonele afectate de seismul puternic.

La scurt timp după seismul din Albania, un alt cutremur a avut loc în Bosnia şi Herţegovina marţi dimineaţă, acesta înregistrând o magnitudine de 5.4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici