Cutremurul din Italia: Populaţia din regiunea Ferrara a petrecut prima noapte în refugii improvizate

Rămaşi fără locuinţe sau prea speriaţi să se mai întoarcă acasă, supravieţuitorii seismului care a provocat moartea a şase persoane în regiunea italiană Ferrara s-au trezit luni dimineaţa, pe ploaie, după ce au petrecut noaptea de duminică spre luni în refugii improvizate.

2787 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Italia: Populaţia din regiunea Ferrara a petrecut prima noapte în refugii improvizate

Cutremurul din Italia: Populaţia din regiunea Ferrara a petrecut prima noapte în refugii improvizate

Sute de persoane şi-au petrecut noaptea în maşinile lor, în parcări ale unor supermarketuri sau în pieţe, cât mai departe posibil de orice imobil, de teamă că s-ar putea prăbuşi zidurile.

Alte persoane au fost găzduite în centre de primire improvizate.

Peste 100 de persoane au petrecut noaptea de duminică spre luni în gimnaziul din Sant'Agostino, lângă oraşul Ferrara (nord-est), unde Protecţia Civilă a instalat duminică seara zeci de paturi, scaune şi mese, dar şi un grup electrogen.

Alte persoane au fost instalate în corturi uriaşe de culoarea albastră aparţinând Crucii Roşii.

În total, a fost necesar să fie evacuate aproximativ 3.000 de persoane, a anunţat Protecţia Civilă.

În cursul nopţii de duminică spre luni au fost resimţite nu mai puţin de 24 de replici, dintre care patru cu magnitudinea de peste 3.

După rafalele puternice de vânt şi ploaia din cursul nopţii, vremea rea s-a mai ameliorat puţin, încă luni dimineaţa ploua în continuare în toată regiunea afectată, punând la grea încercare clădiri ale căror acoperişuri au fost avariate de cutremur, în special biserici, deosebit de afectate.

O fotografie cu Turnul Ceasului din Sant'Agostino, crăpat în două pe toată lungimea, era publicată pe prima pagină a tuturor cotidienelor italiene, sub titluri despre "frică şi durere" sau "noapte de coşmar". Puternic avariat, turnul s-a prăbuşit de tot în urma unei noi mişcări seismice, duminică.

Cutremurul cu magnitudinea 6 a fost înregistrat de către Institutul naţional italian de geofizică duminică, la ora locală 4.04 (5.04, ora României). Acesta s-a produs la 5,1 kilometri adâncime. Epicentrul a fost localizat la Finale Emilia, o localitate situată la aproximativ 36 de kilometri nord de Bologna.

Seismul a provocat moartea a şase persoane, şi anume patru muncitori care lucrau în tura de noapte în uzine şi două femei - o centenară care a fost găsită sub dărâmăturile casei sale izolate şi o cetăţeană germană, în vârstă de 37 de ani, căreia i s-a făcut rău din cauza angoasei, în momentul cutremurului.

Şeful Guvernului italian Mario Monti a hotărât să se întoarcă mai repede de la summitul NATO, el urmând să sosească luni în Italia, dur afectată la sfârşitul săptămânii de cutremur, dar şi de un atentat, la Brindisi (sud), în care a fost ucisă o elevă de liceu în vârstă de 16 ani.

Sosirea lui Monti în ţară este prevăzută luni la prânz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici