Cutremurul din Italia, soldat cu 235 morţi - VIDEO

Cutremurul înregistrat luni în centrul Italiei s-a soldat cu moartea a 235 de persoane, conform unui nou bilanţ anunţat marţi seara de Protecţia Civilă italiană.

223 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Italia, soldat cu 235 morţi - VIDEO

Cutremurul din Italia, soldat cu 207 morţi şi 15 dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul precedent, anunţat de surse medicale din L'Aquila, indica 228 de victime în urma seismului, 15 dintre acestea nefiind încă identificate.

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a anunţat, marţi, că seismul s-a soldat şi cu peste 1.000 de răniţi, dintre care 100 erau în stare gravă.

Referitor la persoanele rănite, premierul italian a precizat că "numărul lor depăşeşte cu puţin 1.000, dintre care 500 sunt spitalizate, iar dintre acestea 100 se află în stare gravă".

Căutarea eventualilor supravieţuitori va continua pentru încă 48 de ore, a anunţat el.

Îmbrăcat în negru şi arătând obosit, şeful Guvernului a estimat că "operaţiunile de salvare se defăşoară în mod total satisfăcător".

El a anunţat că până marţi seara vor fi instalate 20 de tabere de corturi, echipate cu 16 bucătării de campanie, care vor putea primi "14.500 de persoane".

"Mulţumesc ţărilor străine pentru solidaritatea lor, dar le cerem să nu trimită ajutoare aici. Suntem în măsură să răspundem singuri nevoilor, suntem un popor mândru şi care are (aceste) mijloace. Le mulţumim, dar ne vom descurca singuri", a declarat Silvio Berlusconi.

Acesta a anunţat, de asemenea, că 1.500 de tehnicieni vor demara de miercuri controale la clădirile din zona afectată de cutremur.

"Cea mai sensibilă fază începe mâine, deoarece va trebui să controlăm locuinţele pentru a estima pagubele. Vom controla peste tot, cameră cu cameră din miile de case. Circa 1.500 de tehnicieni înalt calificaţi vor fi însărcinaţi cu această operaţiune", a spus premierul italian.

Cinci români au murit în cutremurul din Italia

"Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile italiene au confirmat decesul unui minor, cetăţean român. Numărul românilor, victime ale cutremurului din Italia, se ridică până în prezent la cinci", precizează MAE.

Bilanţul cutremurului nu este încă definitiv, numărul victimelor scoase de sub dărâmături fiind în creştere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici