Damascul îi acuză pe occidentali că vor să-şi impună voinţa poporului sirian

Siria a acuzat marţi ţări occidentale, cu Statele Unite în frunte, că încearcă să-şi impună voinţa poporului sirian şi să susţină Frontul al-Nosra, afiliat Al-Qaida.

237 afișări
Imaginea articolului Damascul îi acuză pe occidentali că vor să-şi impună voinţa poporului sirian

Damascul îi acuză pe occidentali că vor să-şi impună voinţa poporului sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat, Ministerul sirian de Externe a afirmat că "Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie şi-au dezvăluit adevăratul obiectiv (...), acela de a-şi impune voinţa poporului sirian".

Ministerul a adăugat că aceste ţări "susţin grupări teroriste armate care au legături cu Frontul Al-Nosra", afiliat Al-Qaida.

Damascul a răspuns astfel intenţiei anuţate de occidentali de a spori susţinerea acordată opoziţiei siriene.

Secretarul de Stat american John Kerry a declarat luni că preşedintele Bashar al-Assad şi-a pierdut "orice legitimitate" la conducerea Siriei şi că ţări occidentale vor face tot ceea ce pot "pentru a ajuta poporul sirian să iasă din haos şi violenţă".

La rândul său, ministrul francez de Externe Laurent Fabius a anunţat organizarea, săptămâna viitoare, la New York, a unei "mari reuniuni internaţionale în jurul Coaliţiei Naţionale siriene".

"Pretinsa susţinere de către Statele Unite şi aliaţii lor a unei soluţionări politice a crizei din Siria (...) contrazice tentativele lor permanente (...) de a-şi impune condiţiile şi de a susţine grupări care practică violenţa şi terorismul în Siria", a adăugat ministerul sirian.

"Bashar al-Assad este preşedintele legitim ales de poporul sirian şi va rămâne (preşedinte) atât timp cât poporul sirian va voi acest acest lucru. Preşedintele al-Assad îşi exercită prerogativele confrom Constituţiei aprobate de către poporul sirian", mai subliniază diplomaţia siriană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici