Danemarca închide ancheta privind explozia conductei Nord Stream

  • Poliţia daneză a anunţat că închide ancheta cu privire la exploziile care au avariat două conducte care transportă gaz rusesc în Germania.
  • Este vorba despre conductele Nord Stream 1 şi 2 care au fost sabotate.
  • Nu se ştie cine este vinovat.
878 afișări
Imaginea articolului Danemarca închide ancheta privind explozia conductei Nord Stream

Danemarca închide ancheta privind explozia conductei Nord Stream

Autorităţile au tras concluzia că Nord Stream 1 şi 2 au fost „sabotate” în septembrie 2022. Totuşi, nu a fost deschis un dosar penal deoarece nu există destule dovezi. Bineînţeles, nu au fost găsite persoane suspecte.

Şi suedezii au închis propria anchetă la începutul acestei luni, invocând o lipsă de jurisdicţie.Germania încă investighează incidentul.

În septembrie 2022, au fost descoperite scurgeri în trei dintre cele patru linii de gaz la est de insula daneză Bornholm din Marea Baltică. Institutele seismice înregistraseră explozii subacvatice chiar înainte de incident.

La scurt timp după aceea, procurorii suedezi au anunţat că au fost găsite urme de explozibili pe mai multe obiecte recuperate de la faţa locului şi au afirmat că exploziile s-au datorat unui „sabotaj grosolan”.

Conductele au fost construite de gigantul rusesc Gazprom. Nord Stream 1 a fost operaţional din 2011 până în 2022. Nord Stream 2 a fost finalizat în 2021, dar nu a fost folosit niciodată deoarece Germania a oprit proiectul la câteva zile după războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

În presă au fost prezentate mai multe scenarii conform cărora sabotajul ar putea fi opera ruşilor, a ucrainenilor sau a aliaţilor Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici