Danemarca şi-a rechemat ambasadorul din Iran în urma acuzaţiilor de complot

Copenhaga şi-a rechemat ambasadorul din Iran şi va face apel Uniunii Europene să impună mai multe sancţiuni Teheranului, a declarat marţi ministrul danez de Externe Anders Samuelsen, după ce agenţi ai serviciilor secrete iraniene au fost acuzaţi de complot în Danemarca, relatează France 24.

627 afișări
Imaginea articolului Danemarca şi-a rechemat ambasadorul din Iran în urma acuzaţiilor de complot

Danemarca şi-a rechemat ambasadorul din Iran în urma acuzaţiilor de complot

"Am decis să îl rechem pe ambasadorul Danemarcii la Teheran pentru a ne consulta. Danemarca nu poate accepta sub nicio formă că unii oameni din serviciul iranian de informaţii au complotat împotriva unor oameni din Danemarca", a declarat Anders Samuelsen.

Complotul îl viza pe liderul Mişcării pentru Eliberare Ahwaz, a anunţat Finn Borch Andersen, şeful Serviciului danez de Securitate.

Un cetăţean norvegian de origine iraniană a fost arestat preventiv în Suedia, la 21 octombrie, fiind ulterior extrădat în Danemarca.

Atât Teheranul, cât şi cetăţeanul norvegian au negat orice acuzaţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici