Danemarca va primi refugiaţi suplimentari, dar nu conform unor cote obligatorii

Guvernul Danemarcei a anunţat că va accepta imigranţi suplimentari şi va contribui cu fonduri pentru consolidarea frontierelor Uniunii Europene, în contextul în care peste 8.000 de extracomunitari, cei mai mulţi din Siria, au ajuns în ultimele două săptămâni pe teritoriul danez.

511 afișări
Imaginea articolului Danemarca va primi refugiaţi suplimentari, dar nu conform unor cote obligatorii

Danemarca va primi refugiaţi suplimentari, dar nu conform unor cote obligatorii (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, a declarat că ţara sa va contribui cu 100 de milioane de euro, în 2015-2016, la eforturile europene de gestionare a crizei refugiaţilor.

Ministrul danez al Imigraţiei, Inger Stojberg, a declarat că Danemarca nu va lua parte la nicio schemă obligatorie de distribuire a imigranţilor.

Cu toate acestea, Danemarca se oferă să preia încă 1.000 de refugiaţi. Majoritatea imigranţilor intraţi în Danemarca în ultimele două săptămâni speră să ajungă în Suedia.

"Poziţia clară a Guvernului este că Danemarca nu va participa la niciun sistem obligatoriu de distribuire", a spus Stojberg, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

"Noi preluăm deja o parte din responsabilitate şi tratăm foarte corect solicitanţii de azil", a adăugat ministrul danez al Imigraţiei.

"În contextul situaţiei extraordinare cu care ne confruntăm, Guvernul se oferă să accepte încă 1.000 de imigranţi suplimentari", a subliniat oficialul danez.

Danemarca se aşteaptă la venirea a 20.000 de solicitanţi de azil anul acesta, după înregistrarea a 14.000 în 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici