Darijo Srna a donat 20 de tone de mandarine elevilor din Doneţk

Căpitanul echipei Şahtior, Darijo Srna, a donat 20 de tone de mandarine copiilor din regiunea Doneţk, grav afectată de conflictul dintre armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi, informează site-ul oficial al formaţiei antrenate de Mircea Lucescu.

82 afișări
Imaginea articolului Darijo Srna a donat 20 de tone de mandarine elevilor din Doneţk

Darijo Srna a donat 20 de tone de mandarine elevilor din Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Srna a cumpărat fructele din Croaţia, din oraşul său natal, Metkovici, şi tot el a plătit costul transportului către Ucraina. Mandarinele au ajuns deja în districtele Budionovski şi Proletarski, iar până la finalul săptămânii vor fi distruibuite în toate şcolile cu ciclu primar din oraşul Doneţk, unde învaţă peste 23.000 de copii.

Odată cu citricele, Srna le-a trimis copiilor şi un mesaj de susţinere şi încurajare, imprimat pe o felicitare în care apare în echipamentul echipei campioane a Ucrainei, nevoită să părăsească regiunea şi să se refugieze la Lvov din cauza conflictului.

"Când eram copil, în Croaţia, am trecut şi eu printr-o perioadă în care am avut nevoie de ajutor. Donbas şi Doneţk mi-au dat foarte mult şi aceste fructe sunt un mic dar pe care pot să-l dau înapoi. Respect foarte mult oraşul Doneţk, este oraşul meu, în care am fost încurjat timp de 11 ani şi în care m-am format ca fotbalist şi ca om. Părinţii mei, clubul şi preşedintele m-au învăţat că trebuie să ajut în situaţii dificile şi acesta este principiul meu acum. Este un gest din inimă şi din suflet. Nouă, jucătorilor, ne lipseşte oraşul Doneţk", a declarat fotbalistul în vârstă de 32 de ani.

Dario Srna a anunţat că va repeta gestul în luna decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă, când va trimite la Doneţk un transport cu ajutor umanitar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici