David Cameron: Ieşirea Marii Britanii din UE ar fi autodistrugere economică

Ieşirea din Uniunea Europeană ar însemna "autodistrugerea economică" pentru Marea Britanie, avertizează premierul David Cameron înaintea referendumului pe tema apartenenţei la Blocul comunitar.

3582 afișări
Imaginea articolului David Cameron: Ieşirea Marii Britanii din UE ar fi autodistrugere economică

David Cameron: Ieşirea Marii Britanii din UE ar fi autodistrugere economică

Cu doar o lună înaintea referendumului, David Cameron afirmă că părăsirea Uniunii Europene ar afecta revenirea Marii Britanii după criza financiară.

"Este ca şi cum am supravieţui unei căderi şi apoi am alerga spre marginea prăpastiei. Este opţiunea autodistrugerii", a spus David Cameron.

Marea Britanie va pierde aproximativ 500.000 de locuri de muncă, iar valoarea lirei sterline s-ar deteriora semnificativ în cazul ieşirii din Uniunea Europeană, a avertizat ministrul britanic al Finanţelor, George Osborne.

Într-un raport de prezentare a posibilelor efecte ale ieşirii ţării din UE, cancelarul George Osborne a explicat că, în următorii doi ani, Marea Britanie riscă să piardă 500.000 de locuri de muncă.

În plus, valoarea lirei sterline ar urma să scadă semnificativ, favorizând inflaţia, a atras atenţia ministrul britanic al Finanţelor.

Marea Britanie va organiza pe 23 iunie referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici