David Cameron şi Barack Obama promit crearea unui front comun împotriva terorismului

Premierul britanic David Cameron şi preşedintele american Barack Obama au promis să creeze un front comun împotriva jihadiştilor, după atentatele din Franţa, potrivit unui articol publicat miercuri seara în cotidianul britanic The Times, relatează AFP.

142 afișări
Imaginea articolului David Cameron şi Barack Obama promit crearea unui front comun împotriva terorismului

David Cameron şi Barack Obama promit crearea unui front comun împotriva terorismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ajunul unei vizite a lui Cameron la Washington, ei au afirmat că securitatea este esenţială pentru o dezvoltare economică şi statele lor vor colabora în vederea combaterii terorismului.

"Vom continua să cooperăm în lupta contra celor care ameninţă valorile noastre şi modul de viaţă", au declarat cei doi lideri în acest articol, publicat în ediţia de joi a cotidianului britanic The Times.

"Îi vom învinge pe aceşti criminali barbari şi vom desfiinţa ideologia lor, care încearcă să justifice uciderea unor persoane inocente", au subliniat ei.

Finalizarea unui acord de liber schimb între Statele Unite şi Uniunea Europeană urmează să fie discutată în cadrul vizitei de două zile a lui Cameron la Washington.

Declaraţiile lui Obama şi Cameron intervin în contextul unor atacuri comise săptămâna trecută, în Franţa.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite pe 7 ianuarie, la sediul revistei satirice Charlie Hebdo de la Paris. Printre victime se numără directorul publicaţiei şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti.

Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Anterior, publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici