David Petraeus recomandă dialogul cu inamicii SUA

Generalul american David Petraeus a apreciat miercuri că trebuie iniţiat un dialog cu insurgenţii talibani din Afganistan, recomandând Statelor Unite să adopte această strategie cu "inamicii" lor.

24 afișări
Imaginea articolului David Petraeus recomandă dialogul cu inamicii SUA

David Petraeus recomandă dialogul cu inamicii SUA (Imagine: Mediafax/AFP)

"Cred într-adevăr că trebuie să discutaţi cu inamicii", a declarat el în faţa unui grup de reflecţie conservator, fundaţia Heritage, fără a preciza la ce inamici se referă. "Însă lucrurile trebuie puse la punct. Trebuie să ştiţi cu cine vorbiţi. Trebuie să aveţi obiective clare", a adăugat el.

Generalul Petraeus, fost comandant al coaliţiei din Irak şi artizan al ameliorării securităţii, se pregăteşte să preia funcţia de comandant al trupelor americane în războaiele din Irak şi Afganistan.

El a salutat iniţiativa preşedintelui afgan Hamid Karzai în privinţa iniţierii, prin intermediul Arabiei Saudite, de discuţii cu talibanii, subliniind şi existentaţa unor "iniţiative locale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici