De frica unui atac al Chinei, Japonia construieşte adăposturi fortificate în apropirea Taiwanului

Guvernul japonez a anunţat recent linii directoare pentru insulele periferice pentru prefectura Okinawa privind construirea mai multor adăposturi anti-bombă şi antiatomice care vor fi folosite în cazul unei invazii chineze a Taiwanului, anunţă Monitorul Apărării, care citează OSINTDefender.

909 afișări
Imaginea articolului De frica unui atac al Chinei, Japonia construieşte adăposturi fortificate în apropirea Taiwanului

De frica unui atac al Chinei, Japonia construieşte adăposturi fortificate în apropirea Taiwanului

Adăposturile vor fi construite în curând pe insulele Ishigaki, Miyakojima, Yonaguni, Taketomi şi Tarama, ele constând din pereţi de cel puţin 30 de centimetri din beton armat cu oţel şi suficientă hrană şi apă pentru a susţine adăposturile timp de cel puţin două săptămâni.

La nord de aceste insule există Arhipeleagul Senkaku, disputat de Japonia, China şi Taiwan. În afară de o perioadă scurtă de timp, între 1945 şi 1972, când insulele arhipeleagului au fost administrate de SUA, ele au fost controlate de Japonia din 1895. Teritoriul este aproape de principalele căi de navigaţie şi de zonele bogate de pescuit şi pot exista rezerve de petrol în zonă.

Cu toate acestea, China a înfiinţat zona de identificare a apărării aeriene din Marea Chinei de Est, la 23 noiembrie 2013, când Partidul Comunist Chinez a inclus şi Insulele Senkaku în aceasta şi a anunţat că va solicita tuturor aeronavelor care intră în zonă să depună un plan de zbor şi să prezinte informaţii privind frecvenţa radio sau transponderul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici