Decanul Universităţii Columbia l-ar fi invitat şi pe Hitler să susţină un discurs

Decanul Universităţii Columbia a revoltat opinia publică americană după ce a declarat, în sprijinul deciziei sale de a-l invita pe liderul iranian la o dezbatere cu studenţii, că i-ar fi permis până şi lui Adolf Hitler să rostească un discurs, relatează The Jerusalem Post în ediţia electronică.

2 afișări
Imaginea articolului Decanul Universităţii Columbia l-ar fi invitat şi pe Hitler să susţină un discurs

Decanul Universităţii Columbia l-ar fi invitat şi pe Hitler să susţină un discurs

"Dacă Hitler ar fi fost în Statele Unite şi ar fi vrut să susţină un discurs, ar fi avut destule pupitre de la care să se adreseze. Dacă ar fi vrut să se implice într-o dezbatere sau discuţie şi dacă ar fi fost provocat de studenţii Universităţii Columbia, l-am fi invitat cu siguranţă", a declarat John Coatsworth, decanul Şcolii de Studii Publice şi Internaţionale din cadrul Universităţii Columbia, într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.

Remarcile sale au declanşat reacţii virulente în timp ce oficialii oraşului New York analizează fiecare detaliu de securitate pe fondul vizitei preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad. Mai multe organizaţii au ameninţat că vor organiza manifestaţii de protest atât la sediul ONU, cât şi în campusul Universităţii Columbia.

"Declaraţiile lui Coatsworth demonstrează că discuţia nu vizează libertatea de exprimare, ci ţinuta şi valorile morale", a declarat Malcolm Hoenlein, vicepreşedintele Conferinţei Preşedinţilor Principalelor Organizaţii Evreieşti Americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici