Decizia Guvernului finlandez în privinţa concediului de paternitate

Guvernul de centru-stânga de la Helsinki intenţionează să acorde taţilor aceeaşi perioadă de concediu de creştere a copilului ca în cazul mamelor, ceea ce înseamnă, practic, o dublare a concediului de paternitate, potrivit Reuters.

2335 afișări
Imaginea articolului Decizia Guvernului finlandez în privinţa concediului de paternitate

Sursa: Profimedia Images

Astfel, concediul pentru îngrijirea copiilor în cazul taţilor va ajunge la şapte luni, la acelaşi nivel cu cel acordat mamelor. De asemenea, femeile însărcinate vor avea dreptul la o lună de concediu prenatal.

Ministrul Sănătăţii, Aino-Kaisa Pekonen, a declarat că scopul acestei „reforme radicale” este acela de a promova egalitatea de gen şi de a încuraja natalitatea în ţară.

Numărul nou-născuţilor a scăzut cu aproximativ 20% între 2010 şi 2018 în Finlanda, la doar 47.577. Pekonen a declarat că alte ţări, precum Suedia şi Islanda au înregistrat creşteri ale numărului de nou-născuţi după ce au decis să extindă perioada concediilor de paternitate.

Ea a adăugat că o împărţire mai echitabilă a responsabilităţilor între părinţi va duce şi la o scădere a numărului de divorţuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici