Decizia luată de companiile aeriene dupa ce Iranul a bombardat bazele militare americane din Irak

Mai multe companii aeriene internaţionale au decis să evite spaţiul aerian din Iran, după ce zeci de rachete balistice au lovit două baze militare din Irak, care găzduiesc militari americani, scrie CNN.

10978 afișări
Imaginea articolului Decizia luată de companiile aeriene dupa ce Iranul a bombardat bazele militare americane din Irak

Sursa FOTO: Profimedia Images

Singapore Airlines a declarat, miercuri, că zborurile companiei în Europa au fost redirecţionate astfel încât să evite spaţiul aerian iranian, adăugând că „monitorizează situaţia cu atenţie şi va face mai multe schimbări dacă va fi necesar”.

Un purtător de cuvânt al companiei din Taiwan EVA Air a precizat pentru CNN că zborurile europene ale companiei au început să evite spaţiul aerien din Iran, încă din primele ore ale dimineţii de miercuri, pentru a asigura siguranţa. 

De asemenea, Malaysia Airlines a transmis că în urma evenimentelor recente „va evita spaţiul aerian conflictual din Iran”. 

Eva Air şi Malaysia Airlines au mai adăugat că nu vor zbura deasupra Irakului.

Totodată, companiile Lufthansa şi Air France şi-au redirecţionat planurile de zbor pentru a evita spaţiul aerian iranian. 

Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat miercuri că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran.

În SUA, Administraţia Federală de Aviaţia a emis o înştiinţare prin care solicită aeronavele civile să evite „operaţiunile în spaţiul aerian deasupra Iran, Irak şi apele Golfului Persic şi Oman”. 

Multe companii aeriene americane, precum American Airlines şi Delte, nu zboară deasupra Iranului momentan. Compania United şi-a ajustat unul dintre zboruri pentru a evita spaţiul aerian din Iran în luna iunie, după ce autorităţile au lovit o dronă americană în Strâmtoarea Hormuz.

Transport Canada a precizat că se află într-o colaborare strânsă cu FAA în ceea ce priveşte situaţia din Orientul Mijlociu şi că Air Canada îşi modifică rutele. Compania aeriană Emirates Air Airllines şi FlyDubai au anulat fiecare zborurile de întoarcere în Bagdad şi au afirmat că vor recurge şi la alte modificări dacă va fi necesar.

Qatar Airways a anunţat că zborurile sale către Irak se operează în mod normal.

Korean Air Lines şi Thai Airways au susţinut că au evitat spaţiul aerian iranian şi irakian, iar compania aeriană Ukraine International Airlines a informat că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran.

În dimineaţa zilei de miercuri, un avion Boeing 737, operat de compania Ukraine International Airlines, s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul Khomeini Airport în Teheran. Toţi cei 176 de oameni aflaţi la bord au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici