Decizia luată de SUA după atacul armat de la baza militară din Florida. Zeci de cadeţi saudiţi au fost expulzaţi

Autorităţile americane au anunţat că 21 de cadeţi saudiţi vor fi expulzaţi din Statele Unite, după ce un militar saudit a ucis trei oameni în cursul unui atac armat care a avut loc în decembrie la baza aeronavală Pensacola, Florida, relatează site-ul postului BBC News.

3051 afișări
Imaginea articolului Decizia luată de SUA după atacul armat de la baza militară din Florida. Zeci de cadeţi saudiţi au fost expulzaţi

Statele Unite au expulzat 21 de cadeţi saudiţi

Cadeţii nu sunt acuzaţi că l-ar fi ajutat pe autorul atacului armat, însă autorităţile americane au descoperit că aceştia aveau în posesie materiale de propagandă jihadistă sau pornografie infantilă, potrivit procurorului general al SUA, William Barr.

Antrenamentele în SUA pentru militarii saudiţi au fost suspendate în urma atacului armat. Peste 850 de cadeţi saudiţi se află în Statele Unite în cadrul unor programe militare de pregătire.

Barr a declarat luni că atacul armat de la baza aeronavală Pensacola a fost un "act de terorism".

Procurorul general a mai declarat că autorităţile din Arabia Saudită au sprijinit în totalitate ancheta.

Trei persoane au fost ucise în atacul produs pe 6 decembrie la Baza Pensacola din Florida. Alţi opt oameni, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost răniţi în atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici