Decizie neaşteptată. Viceguvernatorul Băncii centrale din Ungaria a demisionat, generând semne de întrebare

  • Viceguvernatorul Băncii centrale din Ungaria a demisionat în mod neaşteptat
  • Banca Naţională a Ungariei a anunţat că Marton Nagy, al cărui mandat urma să expire în septembrie 2021, a demisionat pentru a prelua o altă poziţie de conducere
  • Retragerea lui Marton Nagy va lăsa un gol în elaborarea politicilor monetare, notează agenţia Reuters
1185 afișări
Imaginea articolului Decizie neaşteptată. Viceguvernatorul Băncii centrale din Ungaria a demisionat, generând semne de întrebare

Decizie neaşteptată. Viceguvernatorul Băncii centrale din Ungaria a demisionat, generând semne de întrebare

Marton Nagy a demisionat joi, în mod neaşteptat, din funcţia de viceguvernator al Băncii centrale din Ungaria, generând semne de întrebare privind viitoarea direcţie în materie de politică monetară, relatează agenţia de presă Reuters.

Banca Naţională a Ungariei (NBH) a anunţat că Marton Nagy, care lucrează în instituţie din 2002 şi al cărui mandat urma să expire în septembrie 2021, a demisionat pentru a prelua o altă poziţie de conducere, fără a oferi detalii.

Retragerea lui Marton Nagy, cel mai activ membru al Consiliului de administraţie la reuniuni ale investitorilor şi la conferinţe de presă, va lăsa un gol în elaborarea politicilor monetare.

Banca Naţională din Ungaria este condusă de guvernatorul Gyorgy Matolcsy, un aliat al premierului Viktor Orban. Membrii Consiliului Monetar sunt desemnaţi de Parlament, unde partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, are o majoritate de două-treimi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici