Decizie RADICALĂ: Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, anunţă că va dizolva Parlamentul de la Kiev/ Primul obiectiv al mandatului: oprirea războiului din estul ţării

Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, a anunţat luni că va iniţia procedura de dizolvare a Radei Supreme, legislativul unicameral de la Kiev, subliniind necesitatea convocării de alegeri legislative anticipate, informează agenţia de ştiri UNIAN.

17869 afișări
Imaginea articolului Decizie RADICALĂ: Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, anunţă că va dizolva Parlamentul de la Kiev/ Primul obiectiv al mandatului: oprirea războiului din estul ţării

Decizie RADICALĂ: Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, anunţă că va dizolva Parlamentul de la Kiev

Noul lider de la Kiev a făcut anunţul privind dizolvarea Parlamentului într-un discurs după ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte.

Urmăriţi ceremonia de învestire a noului preşedinte al Ucrainei

"Dizolv cea de-a 8-a Radă Supremă. Glorie Ucrainei", a afirmat Zelenski. Anterior, presa a dezvăluit existenţa unui proiect de decret pregătit pentru noul preşedinte care prevede dizolvarea Parlamentului şi convocarea de alegeri anticipate.

Zelenski ar urma să promulge acest decret după ceremonia de învestire, care are loc luni.

Totodată, noul lider de la Kiev a cerut Radei să reinstituite răspunderea penală pentru îmbogăţire fără justă cauză şi modificarea legislaţiei electorale.

Dmitri Razumkov, un consilier al noului preşedinte, a declarat anterior că există mai multe precondiţii pentru dizolvarea Parlamentului, inclusiv lipsa unei coaliţii guvernamentale.

Următoarele alegerile legislative erau programate în octombrie 2019, însă urmează ca o nouă dată să fie anunţată după dizolvarea Parlamentului.

Armistiţiu în regiunea Doneţk

Volodimir Zelenski, noul preşedinte de la Kiev, a anunţat luni că primul său obiectiv este să pună capăt conflictului cu insurgenţii proruşi din estul Ucrainei prin încheierea unui armistiţiu, subliniind că este important ca Ucraina să recupereze "teritoriile pierdute", informează agenţia Tass.

„Primul obiectiv este să ajungem la un armistiţiu în (regiunea) Donbas", a declarat Zelenski, care a depus luni jurământul ca preşedinte al Ucrainei.

Noul lider de la Kiev a subliniat că este dispus să ia măsuri impopulare pentru a pune capăt războiului.

"Dacă este nevoie, sunt pregătit să-mi pierd funcţia pentru a ajunge la pace", a adăugat Zelenski, care a precizat că este important ca Ucraina să recupereze "teritoriile pierdute".

"Atât Crimeea, cât şi Donbas, sunt pământuri ucrainene, unde am pierdut nu doar teritorii, dar, cu atât mai important, oameni", a afirmat liderul de la Kiev.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici