Decizie tranşantă: Trump cere serviciilor de informaţii să coopereze cu Barr în analiza privind ancheta lui Mueller

Preşedintele american Donald Trump a cerut comunităţii de informaţii din SUA să coopereze cu procurorul general William Barr în analizarea evenimentele care au dus la ancheta privind ingerinţele ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează site-ul agenţiei Reuters.

618 afișări
Imaginea articolului Decizie tranşantă: Trump cere serviciilor de informaţii să coopereze cu Barr în analiza privind ancheta lui Mueller

Decizie tranşantă: Trump cere serviciilor de informaţii să coopereze cu Barr în analiza privind ancheta lui Mueller

"Astăzi, la cererea şi recomandarea procurorului general al Statele Unite, preşedintele Donald Trump a direcţionat comunitatea de informaţii să coopereze cu procurorul general în investigarea activităţilor de monitorizare în timpul alegerilor din 2016", a declarat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders.

Acesta i-a permis procurorului general să declasifice orice informaţie pe care o consideră potrivită în timpul investigaţiei sale.

Ordinul a fost dat pe fondul tensiunilor între Trump şi democraţi în contextul anchetei conduse de procurorul special Robert Mueller.

Robert Mueller a anchetat posibilele ingerinţe ruse în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, care au avut loc în 2016 şi dacă au existat legături între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump.

Comisia Robert Mueller a oferit Departamentului Justiţiei versiunea completă a raportului de anchetă privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte între echipa electorală a lui Donald Trump şi Moscova. Secretarul Justiţiei, William Barr, care este şi procuror general, a redactat raportul, ţinând secrete anumite fragmente ale documentului. O versiune redactată a fost trimisă Congresului, iar alta a fost publicată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici