Declaraţia de Independenţă a R. Moldova a ars în timpul protestelor de la 7 aprilie

Preşedintele unei asociaţii moldovene a informat că Declaraţia de Independenţă a R.Moldova a ars în timpul protestelor postelectorale de la 7 aprilie, fapt constatat, potrivit altor surse, de două comisii, de la Procuratura Generală, respectiv de la Arhiva Naţională, relatează site-ul Unimedia.md.

127 afișări
Imaginea articolului Declaraţia de Independenţă a R. Moldova a ars în timpul protestelor de la 7 aprilie

Declaraţia de Independenţă a R. Moldova a ars în timpul protestelor de la 7 aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

A ars originalul Declaraţiei de independenţă a Republicii Moldova, a declarat Petru Sandulache, preşedintele Asociaţiei Parlamentul '90. "Este o informaţie de o mare încredere din Parlament. Textul declaraţiei a ars la 7 aprilie. Când s-a deschis seiful, acolo a fost găsit scrum", a adăugat Sandulache.

"Acest document este ca un certificat de naştere a unui om. Vă imaginaţi ce ar însemna dacă ar fi ars Declaraţia de independenţă a SUA, prima Constituţie franceză sau Actul de formare a Comunităţii Europene?", s-a întrebat retoric Sandulache.

Potrivit unor surse citate de Unimedia, după ce a ars Declaraţia de Independenţă au fost formate două comisii, la Procuratura Generală şi la Arhiva Naţională, care au confirmat acest fapt.

Declaraţia de Independenţă a fost semnată de aproximativ 270 de deputaţi din primul Parlament al Republicii Moldova şi este actul care consfinţeşte independenţa ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici