Declaraţie îngrijorătoare a unui oficial militar rus despre regiunea moldovenească Transnistria: "Există dovezi că populaţia vorbitoare de limbă rusă este oprimată"

Agenţia de ştiri Interfax relatează că adjunctul comandantului districtului militar central al Rusiei, Rustam Minnekayev, a declarat că intenţionează să preia controlul total al Donbasului şi al sudului Ucrainei ca parte a celei de-a doua faze a operaţiunii militare.

11309 afișări
Imaginea articolului Declaraţie îngrijorătoare a unui oficial militar rus despre regiunea moldovenească Transnistria: "Există dovezi că populaţia vorbitoare de limbă rusă este oprimată"

Declaraţie îngrijorătoare a unui oficial militar rus despre regiunea moldovesnescă Transnistria: "Există dovezi că populaţia vorbitoare de limbă rusă este oprimată"

Reuters notează că Rustam Minnekayev a spus de asemenea că Rusia intenţionează să creeze un coridor terestru între Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, şi Donbas. Dar şi că controlul sudului Ucrainei va oferi Rusiei o poartă de intrare în regiunea separatistă moldovenească Transnistria.

"Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de acces către Transnistria, unde există, de asemenea, dovezi că populaţia vorbitoare de limbă rusă este oprimată", a declarat Minnegaiev, citat de Tass, la o întâlnire în regiunea centrală rusă Sverdlovsk.

Notă: Nu există dovezi că autorităţile de la Chişinău ar oprima etnicii ruşi 

Recent, liderii separatişti din Transnistria au criticat decizia Moldovei de a avansa procesul de aderare la UE şi au susţinut că măsura nu ia în considerare opiniile parlamentului şi poporului transnistrian.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Transnistria/sau Republica Moldovenească Nistreană a reiterat cerinţele de recunoaşterea a independenţei şi oficializarea separării de Republica Moldova. Acţiunile au ridicat semne de îngrijorare la Chişinău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici