Delegaţia partidului german AfD ar putea fi exclusă din Grupul Identitate şi Democraţie din Parlamentul European

  • Delegaţia partidului german AfD în Parlamentul European, de extremă dreapta, a cerut excluderea lui Maximilian Krah, principalul candidat al formaţiunii la alegerile europene din luna iunie.
  • Potrivit FAZ, conducerea Grupului Identitate şi Democraţie (ID) vrea să-i excludă în cursul zilei de joi pe toţi eurodeputaţii partidului de extremă dreapta din Germania.
170 afișări
Imaginea articolului Delegaţia partidului german AfD ar putea fi exclusă din Grupul Identitate şi Democraţie din Parlamentul European

Delegaţia partidului german AfD ar putea fi exclusă din Grupul Identitate şi Democraţie din Parlamentul European

Eurodeputaţii din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) fac un ultim efort pentru a evita să fie daţi afară din grupul Identitate şi Democraţie al Parlamentului European, potrivit unei scrisori interne a partidului, consultată de publicaţia POLITICO.

Eurodeputaţii AfD se aşteaptă ca vineri, comitetul executiv al grupului ID să facă demersuri pentru a expulza în mod oficial delegaţia AfD, ca urmare a comentariilor făcute de Maximilian Krah, candidatul principal al AfD la alegerile europene. Acesta a declarat că ,,nu ar spune niciodată că oricine a purtat o uniformă SS este automat un criminal", relevă sursa citată.

Cu toate acestea, eurodeputaţii AfD au o altă variantă, pentru ca delegaţia să nu fi exclusă din Parlamentul European. Ei cerut ca grupul ID să îl expulzeze doar pe Krah - şi nu întreaga delegaţie AfD - pentru ,,încălcarea continuă a coeziunii şi reputaţiei grupului", potrivit Euractiv.

Reuniunea are loc după ce Marine Le Pen, lidera partidului francez de extremă dreaptă Adunarea Naţională, a anunţat în această săptămână că a rupt legăturile cu colegii extremişti din Germania. Le Pen a spus că este necesar să se instituie un „cordon sanitar” împotriva întregii delegaţii AfD, care era controlată de „radicali”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici