Delegaţia Ucrainei se deplasează spre locul negocierilor. Macron a vorbit cu Putin şi Zelenski

Delegaţia ucraineană se deplasează spre oraşul Brest, în Belarus, unde se va derula noua rundă de negocieri cu oficiali ruşi pentru un eventual armistiţiu, în timp ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat din nou cu omologii săi din Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

4564 afișări
Imaginea articolului Delegaţia Ucrainei se deplasează spre locul negocierilor. Macron a vorbit cu Putin şi Zelenski

"În drum spre negocierile cu Federaţia Rusă. Suntem deja în elicopter", a transmis, prin Twitter, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski. Alături de Mihailo Podoliak este deputatul David Arahamia, informează cotidianul Le Monde.

Delegaţia Rusiei este deja de miercuri seară în oraşul belarus Brest, situat în apropierea frontierei cu Polonia, unde se va derula noua rundă de negocieri.

În contextul negocierilor, Ministerul rus al Apărării a anunţat intenţia de a suspenda operaţiunile militare în Ucraina pentru facilitarea evacuării civililor pe coridoare umanitare. "Suntem pregătiţi pentru crearea de coridoare umanitare, în orice moment", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

În cadrul eforturilor diplomatice, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat din nou joi dimineaţă, în mod separat, cu omologii săi din Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
conflict

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici