Demnitar turc: Turcia, Bulgaria şi România vor semna un acord privind minele din Marea Neagră

Turcia, Bulgaria şi România vor semna în ianuarie un acord privind minele care plutesc în Marea Neagră, a anunţat, sâmbătă, ministrul turc al Apărării.

559 afișări
Imaginea articolului Demnitar turc: Turcia, Bulgaria şi România vor semna un acord privind minele din Marea Neagră

Demnitar turc: Turcia, Bulgaria şi România vor semna un acord privind minele din Marea Neagră

Turcia, România şi Bulgaria intenţionează să semneze în ianuarie un acord privind îndepărtarea minelor care plutesc în derivă în Marea Neagră ca urmare a războiului din Ucraina, a declarat sâmbătă ministrul turc al Apărării, Yasar Guler, potrivit Reuters.

Reprezentanţii Turciei, României şi Bulgariei s-au întâlnit cu oficiali din Georgia, Polonia şi Ucraina în aprilie 2022 pentru a discuta despre eliminarea minelor. Apoi, miniştrii Apărării din cele trei ţări au purtat discuţii despre plan la o reuniune NATO la Bruxelles în octombrie şi la Ankara în noiembrie

Guler a spus că iniţiativa va include deocamdată doar Turcia, România şi Bulgaria, iar miniştrii apărării din aceste ţări au planificat să organizeze o ceremonie de semnare la Istanbul pe 11 ianuarie.

„Navele noastre de deminare vor efectua patrulări constante până la punctul în care se termină graniţele maritime ale României", a explicat ministrul turc.

În paralel, Marea Britanie a anunţat luni că va transfera două nave de vânătoare de mine ale Marinei Regale către Marina ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici