Demnitarii chinezi, obligaţi să-şi declare averile

Autorităţile chineze solicită cadrelor de conducere să îşi declare averile şi situaţia profesională a familiei, a anunţat, duminică, presa de stat de la Beijing, prezentând o serie de măsuri de luptă împotriva corupţiei.

23 afișări
Imaginea articolului Demnitarii chinezi, obligaţi să-şi declare averile

Cadrele de conducere chineze, obligate să-şi declare averile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia centrală de inspecţie şi disciplină, însărcinată cu combaterea corupţiei în rândul cadrelor Partidului Comunist, le-a cerut acestora să-şi declare averile şi investiţiile, precizează China News Service. Cadrele de partid trebuie să prezinte şi declaraţii legate de situaţia profesională a soţilor şi a copiilor.

Comitetul Central al Partidului Comunist chinez a anunţat, în cursul acestei săptămâni, că este decis "să accelereze construcţia unui sistem pentru pedepsirea, limitarea şi prevenirea corupţiei".

"Opoziţia hotărâtă faţă de corupţie este o misiune politică de cea mai mare importanţă", a afirmat vineri agenţia China Nouă, la încheierea unei sesiuni de patru zile a Comitetului Central, desfăşurată cu uşile închise.

Corupţia este o problemă recurentă în rândurile Partidului Comunist încă de la lansarea reformelor economice şi creşterea nivelului de trai, fiind şi unul dintre motivele de nemulţumire a populaţiei. Autorităţile lansează periodic campanii anticorupţie, însă observatorii apreciază că acestea devin şi motiv pentru eliminarea rivalilor politici.

O astfel de operaţiune lansată în iunie în metropola Chongqing a dezvăluit legături între înalţi reprezentanţi ai municipalităţii, membri ai Partidului Comunist, şi grupările de criminalitate organizată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici