Dennis Rodman şi-a cerut scuze pentru izbucnirea într-un interviu televizat oferit de la Phenian

Fostul star al baschetului american Dennis Rodman şi-a cerut scuze joi pentru izbucnirea, la televiziune, pe tema unui misionar american deţinut în Coreea de Nord, unde fostul jucător a efectuat o vizită privată, afirmând că era stresat şi că a "băut".

256 afișări
Imaginea articolului Dennis Rodman şi-a cerut scuze pentru izbucnirea într-un interviu televizat oferit de la Phenian

Dennis Rodman şi-a cerut scuze pentru izbucnirea într-un interviu televizat oferit de la Phenian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu de la Phenian, unde a organizat un meci pentru liderul nord-coreean, Rodman l-a insultat pe un jurnalist de la postul CNN care l-a întrebat dacă va întreba despre situaţia misionarului, condamnat la 15 ani de închisoare, şi a pus sub semnul întrebării reputaţia acestuia din urmă.

"Vreau mai întâi să cer scuze familiei lui Kenneth Bae", misionarul american, a declarat jucătorul, cunoscut drept un excentric, care îl consideră pe Kim Jong-un "un prieten pe viaţă".

"Am provocat jenă multor persoane", a adăugat el, într-un comunicat citat de CNN. "Îmi pare foarte rău. Ar trebui să evit declaraţii politice. Îmi pare sincer rău", se arată în comunicat.

Vizita lui Rodman în Coreea de Nord, împreună cu alte foste vedete NBA, a provocat o dezbatere în Statele Unite, unde unii îi acuză pe foştii jucători că îl simpatizează pe conducătorul unui regim totalitar.

Grupul de foşti baschetbalişti a participat la un meci demonstrativ, miercuri, la Phenian, în onoarea lui Kim Jong-un, cu ocazia serbării zilei sale de naştere. Aceasta a fost a patra vizită efectuată de Rodman în Coreea de Nord în decurs de un an.

În discuţia cu jurnalistul CNN, Rodman a afirmat că "Kenneth Bae a făcut el ceva" pentru a fi condamnat la 15 ani de închisoare.

Familia lui Kenneth Bae şi-a exprimat indignarea, în urma acestui interviu. Kenneth Bae, în vârstă de 45 de ani, un misionar şi tur-operator, a fost arestat în noiembrie 2012, în cursul unei vizite în Coreea de Nord.

În comunicatul în care îşi cere scuze, fostul jucător de la Chicago Bulls este citat declarând că ziua în care a dat interviul a fost "foarte stresantă". "Unii jucători plecau, sub presiunea familiilor sau partenerilor comerciali", a declarat el, adăugând că "diplomaţia baschetului este pe cale să se năruiască".

"Am băut", a mai spus el. "Nu este o scuză, dar când a avut loc interviul eram furios", a adăugat Rodman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici